PFAS uit drinkwater filteren

Hoe filter je PFAS uit drinkwater?

PFAS in drinkwater

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Je wilt niet dat het water dat je drinkt verontreinigd is met potentieel schadelijke stoffen. In het Nederlandse drinkwater kunnen deeltjes PFAS voorkomen. Dit is met name het geval in drinkwater gemaakt van rivierwater. Uit een onderzoek van het RIVM blijkt dat inwoners van Nederland een teveel binnenkrijgt via voedsel en drinkwater.

De gezondheidsrisico’s

Van een aantal PFAS (bijvoorbeeld PFOS, PFOA en GenX-stoffen) is bekend dat ze ongewenste eigenschappen hebben, zoals:

  • Kan schadelijke effecten geven in het milieu (toxisch) en op het immuunsysteem van mensen.
  • Ophopen in het menselijk lichaam, in dieren en planten (bioaccumulerend).
  • Niet of nauwelijks afbreekbaar in het milieu (persistent).
  • Kan schadelijke effecten hebben op de voortplanting en ontwikkeling van het ongeboren kind.

De precieze eigenschappen verschillen per specifieke PFAS.

Het British Berkefeld waterfiltersysteem

Het waterfiltersysteem British Berkefeld is zeer geschikt om schadelijke stoffen uit leidingwater te verwijderen. Het filterelement van keramiek heeft poriën, met een diameter tussen de 0,5 tot 0,8 micron, die onzuiverheden effectief uit het water filteren. In het filterelement zitten korrels van geactiveerd koolstof van kokosnoot. Mineralen die belangrijk zijn voor ons lichaam laat het filterelement door, maar onopgeloste kalk en magnesium worden wel uit het water gefilterd. Het British Berkefeld is een zwartekrachtfilter en heeft geen wateraansluiting of elektriciteit nodig. Je kan daarom plaatsen waar het voor jou handig is thuis of op kantoor. Je tapt het gefilterde water eenvoudig in een waterkan of je glas. PFAS uit drinkwater filteren

British Berkefeld waterfilter: de voordelen

Naast het verwijderen van PFAS biedt het British Berkefeld waterfilter nog andere voordelen. Het verbetert de smaak en geur van het water en verwijdert andere schadelijke verontreinigingen zoals zware metalen en pesticiden. en is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Bovendien is het een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor schoon en veilig drinkwater.

Conclusie PFAS uit drinkwater filteren

British Berkefeld waterfilter biedt een krachtige oplossing voor het verwijderen van PFAS uit kraanwater. Door te kiezen voor een waterfilter zoals de British Berkefeld, kun je er zeker van zijn dat jij en je gezin toegang hebben tot schoon, veilig en gezond water. Bekijk hier het officiële Testrapport PFAS.

Geniet van heerlijk schoon water

Doulton (British Berkefeld) zwartekrachtfilters bieden een scala aan voordelen die ze tot een geweldige keuze maken voor waterfiltratie. 

Ultra Sterasyl British Berkefeld 8674 (W9121226) fotor- 4

Veelgestelde vragen

Over PFAS

PFAS is een verzamelnaam en staat voor per- en polyfluoroalkylstoffen. Het zijn chemische stoffen die door de mens zijn gemaakt, zij komen van nature niet voor in het milieu.

Het wordt in veel consumentenproducten gebruikt, omdat het water-, vet-, vuil- en stofafstotend is. Bijvoorbeeld in regen- en skikleding, blusschuim, pannen met een antiaanbaklaag, bakpapier en voedselverpakkingen.

De meeste informatie over de schadelijke effecten gaat over de stoffen PFOA en PFOS. Over GenX-stoffen is helaas nog minder bekend. Uit onderzoek blijkt dat deze leverschade veroorzaken, schadelijk zijn voor de voorplanting en voor de ontwikkeling van de foetus. Daarnaast wordt het in verband gebracht met een verstoring van de hormonenhuishouding en het immuunsysteem. Langdurige blootstelling wordt gelinkt aan een verhoogd risico op kanker en diabetes.

Gebruik waterfilters die specifiek PFAS verwijderen, zoals actieve koolfilters kies voor een omgekeerde osmose systeem.

De waardering van mounteau.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 7 reviews.