Lood uit drinkwater filteren

Hoe filter je lood uit drinkwater?

Lood in drinkwater: de risico’s en de oplossing

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Het hydrateert en speelt een cruciale rol in onze gezondheid en ons welzijn. Maar wat als ons water, dat we zo vanzelfsprekend vinden, verontreinigd is met schadelijke stoffen? Dit kan een probleem zijn, vooral in oudere huizen met loden leidingen. GGD Amsterdam gaat hier dieper op in. Het British Berkefeld waterfilter is hier de oplossing voor.

Loden leidingen: Een oud en verborgen gevaar

Tot 1960 werden loden leidingen veelvuldig gebruikt in de bouw van woningen in Nederland. Hoewel de meeste van deze leidingen inmiddels zijn vervangen, zijn er nog steeds naar schatting 200.000 woningen waar dit niet het geval is. Dit betekent dat veel huishoudens nog steeds risico lopen op verhoogde loodniveaus in hun leidingwater. In sommige gevallen werd zelfs tot negen keer de wettelijk toegestane hoeveelheid van 10 microgram per liter.

De gezondheidsrisico’s

Lood uit drinkwater filteren

Lood is een zwaar metaal dat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, vooral bij kinderen en zwangere vrouwen. Het kan de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van jonge kinderen beïnvloeden, wat kan leiden tot een verlaagd IQ, gedragsproblemen en leerproblemen. Bij volwassenen kan een teveel leiden tot een hogere bloeddruk en nierproblemen.

Hoe werkt het British Berkefeld waterfilter?

Het British Berkefeld waterfilter is speciaal ontworpen om schadelijke stoffen uit water te verwijderen. Het keramische filterelement heeft poriën met een diameter tussen de 0,5 tot 0,8 micron die onzuiverheden, effectief uit het water filteren. Aan de binnenzijde heeft het filter korrels van geactiveerd koolstof van kokosnoot.
Het filter laat de mineralen in het water door die belangrijk zijn voor ons lichaam, maar filtert wel onopgeloste kalk en magnesium uit het water.

Waarom kiezen voor het British Berkefeld waterfiltersysteem?

De British Berkefeld waterfilters zijn het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. De waterfilters zijn niet alleen effectief, maar ook betaalbaar en duurzaam. Het British Berkefeld waterfiltersysteem heeft geen wateraansluiting of elektriciteit nodig, maar filtert het water op basis van zwaartekracht. Het waterfiltersysteem is overal in huis of op kantoor te plaatsen. Je giet simpelweg kraanwater bovenin het systeem en tapt het gefilterte water via het kraantje in je glas.

Conclusie lood uit drinkwater filteren

Zware metalen in kraanwater is een ernstig probleem dat niet genegeerd mag worden. Het is essentieel om proactief maatregelen te nemen om jezelf en je gezin te beschermen. Het British Berkefeld waterfilter biedt een effectieve oplossing voor dit probleem en zorgt ervoor dat je kunt genieten van schoon en veilig water om te drinken. Het is altijd raadzaam om loden leidingen te vervangen wanneer dit mogelijk is, maar tot die tijd biedt het British Berkefeld waterfiltersysteem een betrouwbare bescherming. Bekijk hier het Testrapport Lood.

Genieten van heerlijk
gefilterd water

Het Doulton (British Berkefeld) zwartekrachtfilter biedt een scala aan voordelen die ze tot een geweldige keuze maken voor waterfiltratie. 

Ultra Sterasyl British Berkefeld 8674 (W9121226) fotor- 4

Veelgestelde vragen

Over lood in leidingwater

Lood is een zwaar metaal dat vroeger vaak werd gebruikt in de bouw en in waterleidingen. Hoewel het gebruik ervan in nieuwe bouwprojecten en leidingen tegenwoordig in veel landen is verboden, kunnen oudere leidingen, fittingen en soldeerverbindingen nog steeds lood bevatten. Water dat door deze oude systemen stroomt, kan dit opnemen, vooral als het water zuur is of lage minerale inhoud heeft.

Loodconsumptie kan de ontwikkeling van kinderen beïnvloeden, cognitieve problemen veroorzaken en bij hoge niveaus tot orgaanschade leiden.

Kinderen, zwangere vrouwen en foetussen zijn het meest kwetsbaar voor de negatieve effecten.

Idealiter zou drinkwater geen lood moeten bevatten, maar organisaties zoals de WHO stellen een limiet van 10 microgram per liter als aanvaardbaar niveau.

Je kan kiezen voor gebotteld water of bronwater als alternatief.

Je kan ook gebruik van gecertificeerde filters zoals de British Berkefeld of omgekeerde osmose systemen. 

De waardering van mounteau.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 8 reviews.