Mounteau logo

Geniet van puur en veilig drinkwater

Landbouwgif , een reeks van pesticiden, kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Langdurige blootstelling door inname van pesticiden via drinkwater kan leiden tot een scala aan gezondheidsklachten.

Het British Berkefeld waterfiltersysteem biedt een doeltreffende oplossing voor voor gebieden waar bezorgdheid is over de aanwezigheid van landbouwgif in het drinkwater.

Uitstekende filtratie met behoud van essentiële mineralen

British Berkefeld waterfilters verwijderen naast pesticide een breed scala aan verontreinigingen uit water en de essentiële mineralen zoals calcium en magnesium blijven in het water. Dit zorgt voor schoon, veilig drinkwater.

Makkelijk in gebruik

Het installeren en onderhouden van een British Berkefeld waterfilter is eenvoudig.

Duurzaamheid

De filters zijn gemaakt van hoge kwaliteit keramiek, zijn uitzonderlijk duurzaam.

Zelfvoorzienend

De filters maken gebruik van de kracht van de zwaartekracht en hebben ze geen elektriciteit of waterdruk nodig om te functioneren.

Milieuvriendelijk

In vergelijking met flessenwater, helpen British Berkefeld waterfilters bij het verminderen van plastic afval.

Beschikbaar in 6, 8½ en 12 liter

het beste waterfilter

Vertrouw op British Berkefeld

Doulton®, producent van Britisch Berkefeld, is sinds 1826 een pionier in het bieden van toegang tot schoon drinkwater aan gezinnen. Door gebruik te maken van 100% natuurlijke materialen verbeteren de keramische waterfilters de helderheid, de geur en de smaak van het leidingwater en halen 99,99% plus verontreinigingen eruit, zoals bacteriën, cysten en fijndeeltjes en houden tegelijkertijd alle gezonde mineralen erin.

Waarom-een-waterfilter-gebruiken.-Schoon-water-voor-zwangere-vrouwen

Uitvoerig getest

In de testrapporten staat dat het ‘ATC Super Sterasyl filter’ is getest. Dit is hetzelfde filter dat nu wordt geleverd onder de nieuwe naam ‘Ultra Sterasyl filter’.

Tevreden klanten

Wat zeggen anderen

Sinds ik het British Berkefeld zwartekrachtfilter gebruik, is mijn water smaakvoller en voelt zuiverder dan ooit. Het systeem is gemakkelijk te onderhouden en ik ben gerustgesteld dat mijn familie veilig en schoon water drinkt.

Johan Burghout

Ik ben zo blij met mijn British Berkefeld zwartekrachtfilter! Het heeft een merkbaar verschil gemaakt in de kwaliteit van ons drinkwater. Bovendien is het duurzaam en milieuvriendelijk, wat voor ons heel belangrijk is.

Lisa van der Berg

Ik kan niet genoeg zeggen over hoe goed de British Berkefeld zwartekrachtfilter is. We gebruiken het nu al een jaar en het water smaakt geweldig. Het is gemakkelijk te gebruiken en de klantenservice is ook uitstekend.

Saida El Adouri

Ik heb de British Berkefeld zwartekrachtfilter gekocht voor een kampeertrip en ik ben er absoluut van onder de indruk. Het werkt zonder elektriciteit en maakt ons rivierwater veilig om te drinken. Ik raad het zeker aan voor outdoorliefhebbers!

M.van den Bosch Land

Veelgestelde vragen

Over pesticiden in kraanwater

In Nederland is het drinkwater van hoge kwaliteit, zeker in vergelijking met andere landen. Hoewel de Nederlandse drinkwaterbedrijven veel verontreinigingen kunnen verwijderen, blijven er toch sporen van bijvoorbeeld chemicaliën, pesticiden, medicijnresten, hormonen, lood, microplastics en PFAS achter in het water.

Het RIVM stelt veilige limieten vast voor al dit soort stoffen. Als de limiet van de betreffende stof niet wordt overschreden, zou er geen gevaar moeten zijn voor de gezondheid. Er wordt alleen geen rekening gehouden met een eventueel negatief effect bij een combinatie van verschillende stoffen.

De British Berkefeld waterfilters verwijderen tot 99,99% verontreiniging uit kraanwater. Hoe minder ongewenste stoffen in je drinkwater, hoe minder kans is dat deze stoffen gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Ja, de Britse Berkefeld Ultra Sterasyl filterelementen filteren een reeks pesticiden met een efficiëntie van meer dan 95% uit kraanwater.

De Ultra Sterasyl filterelementen zijn getest in het British Berkefeld RVS zwaartekrachtfiltersysteem. Elk filter is blootgesteld aan testwater dat verontreinigingen bevatte met pesticiden. De resultaten zijn te lezen in het officiële testrapport.

De Britse Berkefeld Ultra Sterasyl filters verwijderen zware metalen (zoals lood), microplastics, PFAS, medicijnresten, hormonen, pesticiden, herbiciden en >99,99% van de meest voorkomende bacteriën.

De waterfilters worden geproduceerd volgens ISO-kwaliteitsnormen en zijn NSF, NAD en WRAS gecertificeerd. Een garantie dat ze voldoen aan de strengste internationale testnormen.

Absoluut niet, met een paar eenvoudige handelingen is het waterfiltersysteem in elkaar gezet. Volg de instructies zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing en geniet jarenlang van schoon en veilig drinkwater.

Wij raden aan om de filterelementen elke 6 maanden (of na 1.500 liter per filterelement) te vervangen.

Wanneer de doorstroomsnelheid van de waterfilterelementen afneemt, kun je deze schoonmaken met een schuursponsje. De aanslag die zich aan de buitenzijde heeft afgezet, verwijder je hiermee en de filterelementen krijgen hun oorspronkelijke prestatie weer terug.

De filterelementen zijn zelf-steriliserend omdat ze actieve koolstof en hars bevatten en zijn gemaakt van zilver geïmpregneerd keramiek. Het is dus niet nodig om de filterelementen tijdens gebruik door te koken.

Om de RVS behuizing goed te kunnen reinigen, schroef je beide delen los. De binnenkant van de behuizing veeg je dan eenvoudig schoon met een zachte doek bevochtigd met warm water. Het beste moment hiervoor is wanneer de waterfilters vervangen worden.

Gebruik nooit een schuurspons om het RVS behuizing schoon te maken! Zo kunnen kleine krasjes ontstaan en ongewenste bacteriën kunnen zich hierin nestelen.

Absoluut, door het filteren van landbouwgif en andere ongewenste verontreinigingen uit het kraanwater verbetert de algehele smaak en geur van het drinkwater.

Kies jouw waterfiltersysteem

Beschikbaar in 6, 8½ en 12 liter
De waardering van mounteau.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 7 reviews.