Chemicaliën uit drinkwater filteren

Chemicaliën uit drinkwater filteren

Wat zijn chemicaliën en waarom zitten ze in drinkwater?

Nederlands kraanwater is gezond, duurzaam en voldoet aan hoge wettelijke kwaliteitseisen. Het bestaat voornamelijk uit puur water (H2O) en bevat daarnaast natuurlijke elementen zoals mineralen (natrium, kalium, magnesium). Deze stoffen bepalen grotendeels de smaak en hardheid van het water. Echter, in drinkwater kunnen ook sporen van ongewenste stoffen, zoals medicijnresten, industriële stoffen (bijvoorbeeld PFAS) en verbindingen zoals nitraat, voorkomen. Hoewel deze concentraties na diverse zuiveringsstappen laag zijn en geen gevaar vormen voor de gezondheid, is het begrijpelijk dat consumenten streven naar water dat zo zuiver mogelijk is.

Hoe schoon is ons drinkwater eigenlijk?

Er wordt regelmatig gesteld dat Nederlandse drinkwater is het schoonste ter wereld is. Volgens onderzoeksplatform Follow the Money is het namelijk helemaal niet zo goed gesteld met ons drinkwater en zitten er meer chemicaliën in, dan we wellicht denken. En dat heeft op de termijn gevolgen voor onze gezondheid. Zie ook dit artikel van Metro.

Chemicaliën uit drinkwater filterenWaarom is kraanwater filteren belangrijk?

Ondanks de hoge kwaliteit van het Nederlandse kraanwater, kiezen steeds meer huishoudens voor extra filtratie aan huis. De reden? Een extra laag bescherming en de wens om zuiver water te drinken. Filtratie kan helpen bij het verwijderen van ongewenste stoffen, zoals chemicaliën, en zal de smaak en geur van het water verder verbeteren.

Chemicaliën uit drinkwater filteren met British Berkefeld

Het filterelement Ultra Sterasyl van Britsh Berkefeld is ons bestverkopende keramische filter voor alle Britsh Berkefeld zwaartekracht filtersystemen. Het Ultra Sterasyl filter is WRAS-goedgekeurd en bestaat uit een keramische microfilter buitenste schil met granulaire geactiveerde koolstof. De filterfijnheid ligt tussen 0,5 en 0,8 micron.

Waarom kiezen voor Ultra Sterasyl filters?

  • Handgemaakt in het Verenigd Koninkrijk: Het filter vermindert veelvoorkomende verontreinigingen zoals bacteriën, chloor, organische stoffen (pesticiden en herbiciden), lood en sommige medicijnresten.
  • Verbeterde smaak: Het filter is ontworpen om de helderheid, smaak en geur van drinkwater aanzienlijk te verbeteren.
  • Natuurlijke materialen: De natuur was de inspiratie bij het ontwerpen van het keramische filter en het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen.
  • Behoud van mineralen: Het filter verwijdert en vermindert verontreinigingen zonder de, van nature in kraanwater voorkomende, mineralen te verwijderen.
  • Tot 99,99% vermindering van verontreinigingen: Veilig en smakelijk gefilterd drinkwater door de vermindering van verontreinigingen tot wel 99,99%.
  • Makkelijk in onderhoud: Vervang het keramische filterelement elke 6 maanden. Als de doorstroomsnelheid van het filterelement minder wordt, maakt je het filter eenvoudig schoon met een schuursponsje.

Kies ook voor British Berkefeld

De waterfilters worden vervaardigd in een EPA-geregistreerde vestiging, wat de kwaliteit en veiligheid van deze producten garandeert. Naast het passen er verschillende keramische filterelementen in de zwaartekracht systemen, zodat je het waterprobleem specifiek kunt aanpakken. Bekijk ook het officiële Testrapport diverse chemicaliën.

Kies voor het British Berkefeld zwaartekracht filtersysteem inclusief Ultra Sterasyl filterelementen en geniet van zuiver, smakelijk en veilig drinkwater.

Heerlijk gefilterd drinkwater

Doulton (British Berkefeld) zwartekrachtfilters bieden een scala aan voordelen die ze tot een geweldige keuze maken voor waterfiltratie. 

Ultra Sterasyl British Berkefeld 8674 (W9121226) fotor- 4

Veelgestelde vragen

Over PFAS

Chemicaliën zijn stoffen of verbindingen met een vastgestelde samenstelling. Ze kunnen in drinkwater terechtkomen door industriële lozingen, landbouwafvloeiing, huishoudelijk afval en natuurlijke bronnen.

Afhankelijk van de specifieke chemicaliën kunnen gezondheidsrisico’s variëren van geen tot ernstige effecten, waaronder hormonale verstoringen, kanker, neurologische schade en meer.

Gebruik waterzuiveringsfilters zoals actieve koolfilters, omgekeerde osmose systemen of distillatie-eenheden.

Ja, zuigelingen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met verzwakte immuunsystemen zijn vaak gevoeliger voor verontreinigingen.

Dit kan variëren: industriële activiteit, landbouw, onjuiste afvalverwerking en natuurlijke bronnen kunnen allemaal bijdragen.

De waardering van mounteau.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 7 reviews.